Så mye brukte vi på sommerferien.

Square

Ble årets sommerferie en dyr fornøyelse? Du er ikke alene om å ha slunken konto. Med noen smarte grep kommer du deg ovenpå igjen.  (artikkelen fortsetter under bildet)

Sommerferien er årets høydepunkt for mange av oss. Regningen er ofte ikke fullt så hyggelig.

Men hvordan få økonomien på skinner igjen etter ferien?

Kvalitetstid for familien om sommeren er høyt prioritert, og vi investerer store summer i reise, hotell og opplevelser. Nordmenn legger i snitt over 40 000 kroner i det årlige feriebudsjettet, og rundt 70 % prioriterer å reise på sommerferie. Enten den tilbringes i Norge eller i utlandet merker vi effekten på lommeboka. Når ferien er over kan det være lurt å gjøre en innsats for å få økonomien på rett kjøl igjen. Det er ikke så mye som skal til!   (artikkelen fortsetter under bildet)


Ikke betal mer enn nødvendig

Hver måned betaler du for en rekke tjenester der du kan spare mye på å velge billigere alternativer:

  • Strøm
  • Bredbånd
  • Mobiltelefon
  • Forsikring

For hver av disse finnes nettsider hvor du enkelt kan sammenligne priser tilpasset eget bruk og behov. Ofte kan du bytte til en rimeligere leverandør ved hjelp av noen få klikk.

Dine daglige innkjøp kan også bli rimeligere dersom du benytter deg av:

  • bonusprogrammer
  • fordelskort
  • tilbudsaviser.

Du kan sammenligne priser på nett for de fleste bransjer, fra elektronikk til dagligvarer.

Finn beste løsning for finansiering

Det er svært vanlig å bruke kredittkort på ferie. Har du brukt mer enn du klarer å nedbetale i løpet av de nærmeste månedene kan det være lurt å refinansiere kredittkortgjelden med et lån tilsvarende kredittkortgjelden. Da oppnår du sannsynligvis betydelig lavere rente.

Stram inn på luksusforbruket

Kaffen du kjøper på vei til jobb er et klassisk eksempel. Unner du deg denne hver dag utgjør det flere tusen kroner i året. Vann på flaske er et annet eksempel. I Norge har vi rent og godt vann i springen; hva med å fylle en drikkeflaske, som kan ligge klar i veska når du trenger den?   (artikkelen fortsetter under bildet)

Kilde: Reisepuls 2017 (utgitt av hovedorganisasjonen Virke)

Tekst og foto: Mynewsdesk   

reklame
Renteeksempel: Eff. rente 20,43 %, 15 000 kr o/12 mnd. Totalt 16 596 kr.

Lånesenteret har mange lånemuligheter fra de fleste gode bankene inkludert Ikano Bank. Her er et standard Pris.eksempel: 65.000,- over 5 år, effektiv rente 14,0%, tot.kost 89.093,-
Lånesenteret har her en grei måte hvor du søker lån i flere banker på en gang. Klikker du her, så er du på god vei til å få en risikofri vurdering av du forespørsel om lån uten sikkerhet.